Kookosöljy & Laihduttaminen

Se onko kookosöljy terveellistä jakaa asiantuntijoita. Monesti monet asiantuntijat on tätä öljyä vastaan taistelleet. Öljyn yleisyys on joka tapauksessa kasvanut jo vuosien aikana, vaikkakin tämä on ilmestynyt meille jonkin verran viiveellä. Valikoima on selvästi kasvanut 1 moneen. Osaa vieläpä mainostetaan jopa leffateatterissa. Nykyään valikoima onkin jo oikein iso.

kookosoljy

On faktaa, että tämä öljy on 90 -prosenttisesti tyydyttynyttä rasvaa, joka tapauksessa se on selvästi todella terveellinen rasva. Öljyissä tulisi joka tapauksessa katsoa laatua tai luonnollisuuta, ei vaan öljyjen kovuutta. Haitat on hydrogenoiduissa ja härskiintyneissä, teollisissa öljyissä. Vaikkapa kookosöljy nostaakin kolesterolia, muutos tapahtuu tällä hyvällä, eli HDL kolesterolilla. Tuo on selvästi todella loistava juttu.

Mikäli syöt ruokaa joka on valmistettu kookosöljyllä, tunnet sen heti mausta. Kookosöljyä on mahdollista joka tapauksessa käyttää periaatteessa ihan missä tahansa ruoassa. Sillä onkin ihan korkea sulamispiste, mikä saattaa ajoittain tehdä ongelmia. Huoneenlämmössä oleva rasva onkin vielä kovaa. Ainostaan hellerajan yläpuolella se muuttuu nestemmäiseksi. Salaattiin sitä onkin näin ollen tosi vaikea käyttää, ellei tykkää syödä lämpimässä! Tätä rasvaa tulisi napata ruoan kanssa, siksi että tuo helpottaa sen pilkkoutumista vatsassa.

Liian suuri kerta-annos voi aiheuttaa jonkintasoista pahoinvointia sekä sekaisin olevan vatsan. Aloita käyttö hiljalleen, ja lisää nautittua öljyn määrää hitaasti, mikäli haluat sitä nauttia enemmän. Voit ottaa tätä vähintään 5 rkl päivässä, kunhan olet tarkkana sen kalorien suhteen. Hyvä määrää on riippuvainen paljon kehosi tilasta ja nykyysesti painostasi. On mahdollista tietenkin nappaa enemmänkin kookosöljyä jos niin haluat, tämä ei ole pahasta monille.

Tyydyttynyt rasva oksidoituu vaikeammin, joten tämä yleensä ei muutu niin vähällä vaivalla vahingolliseksi paistettaessa. Juoksevat rasvat, esim. auringonkukkaöljy, oliiviöljy, rypsiöljy ja avokaadoöljy sen sijasta muuttuvat koostumukseltaan jopa suhteellisen alhaisissa lämmöissä. Listatuissa öljyissä voikin ollakkin vahingollisia yhdisteitä myös aiemmin kuin vaikka tuotetta on myöskään otettu auki. Kookosöljy on huomattavasti fiksumpi ja minusta myös hyvänmakuinen valinta ruoanlaittoon.

Tämä tuote jok’ikisissä versioissaan pitää sisällään todella vahvasti tyydyttynyttä tyydyttynyttä rasvaa ilman että saisi lähes juurikaan pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa. Kookosöljystä puuttuu täysin mm. omega-3:set sekä monia erilaisia muita terveellisiä rasvahappoja. Nämä ihmisten tuleekin syödä ruoan avulla.

Tästä öljystä on selvästi moneen. Tätä voikin hyödyntää ruoanlaittoon, ruokaan sekä jopa syödä sellaisenaan. Hirmu monipuolista näin ollen! Mie käytän sitä aivan erityisesti juomissa, ja lihan paistamisessa.

Jokaisella tämä öljy ei oikein toimi aivan niin hyvin kuin esim joillain muilla. Se voi saada jotkut henkilöistä voimaan heikosti. Joillekkin voikin oikein rasvainen dieetti herättää vaikeuksia. Siinä tapauksessa että tämä on siulla esillä, ota paljon vähemmän tätä öljyä. Rasva olisi hyvä ottaa muun ruoan seassa, koska silloin vatsan toiminta on parempaa.

 

Tätä öljyä on mahdollista hyödyntää ulkoisesti iholle, koska silloin se parantaa ihoa hyvin. Tästä öljystä saat myöskin tehokkaan deodorantin sekä hiusten hoitoaineen. Ohjeistammekin vahvasti varaamaan toisen purkin tätä öljyä keittiöön ja tämän lisäksi toisen pesuhuoneeseen! Tulet tietenkin kaipaamaan tätä kookosöljyä!

Tämän öljyn vaikutusta on vielä tarkasteltu nykypäivään menessä tosi vähän. Kookosöljy onkin kuitenkin auttanut tytöillä monesti painonpudotuksessa. Tutkimustieto eivät siis kerro sitä, että kookosöljy vaikuttaisi positiivisesti kehon terveyteen tai useisiin toisiin ongelmiin. Hiirillä tehdyt mittaukset eivät ole riittäviä neuvojen jakamiseen. Voiteen ainesosana tämä öljy voi kuitenkin hoitaa ihoa.

 

Aina jos puhutaan joistakin rasvoista, ei useinkaan voida välttyä juttelemasta kovista sekä hyvistä rasvoista. Moni miettii, että tyydyttymättömät ovat näitä teverydelle hyviä. Toinen osuus sitten kokee molempia pahoina. Tietty osa taas popsii rasvaa laadusta välittämättä. Tästä öljystä on niin sanottua kovaa läskiä enemmän kuin 90 %.

Kiitos artikkelin ideasta Gerakselle!

Listattuna alla sopivaa enkunkielistä asiaa asiasta lisää tietoa haluaville:

https://coconoil.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *